LAICA 8L-es sous vide medencés főző 700w AJÁNDÉK főzőtasakkal és fóliával
74.990 Ft
Menny.:

LAICA 8L-es sous vide medencés főző 700w AJÁNDÉK főzőtasakkal és fóliával

LAICA sous vide....mert egy felejthetetlen vacsora élménye a főzéssel kezdődik!

A szuvidálás egy speciális, vákuum alatti főzési módszer, amit sokáig csak a top séfek titkos tudományának véltek és kizárólag a Michelin-csillagos éttermekben használtak. 

Szuvidálásra fel: Itt a LAICA sous vide kád!

MOST AJÁNDÉK SOUS VIDE FÓLIÁVAL ÉS ZACSKÓVAL!
+ AJÁNDÉK 1 csomag 6.490 Ft értékű LAICA sous vide zacskó (30db BPA mentes, légcsatornás 25*30cm-es főzőtasak)
+ AJÁNDÉK 1 csomag 5.490 Ft értékű LAICA sous vide fólia tekercs (2db BPA mentes, légcsatornás 25*300cm-es főzőtömlő)

Cikkszám: SVC200+TR1000+TR2000
Várható szállítás/átvétel: 2025. április 04.
Legkedvezőbb szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: E-MAILEN ELŐRENDELHETŐ
Szerezhető mosolypontok (Ft)
3750
74.990 Ft
Menny.:

Részletes termék leírás

A LAICA 8 literes Sous Vide főzőmedencéje egyszerűen kezelhető, és ideális választás azoknak, akik tökéletesen elkészített, zamatos és egészséges ételeket szeretnének otthon is. A készülék precíz hőmérséklet-szabályozást biztosít, így minden étel a megfelelő állagot kapja meg, miközben megőrzi az összes tápanyagot és ízt. Az állítható 40-90°C-os hőmérséklet és a 72 órás időzítő lehetővé teszi, hogy minden étel a tökéletes állaggal készüljön el, akár húsokról, zöldségekről van szó. A Sous Vide technológia megőrzi az ételek természetes ízét és tápanyagtartalmát, így egészségesebb, ízletesebb ételeket készíthet családja számára minimális olaj vagy zsír hozzáadásával.

- Modern, eloxált dizájn, digitális beállítás és pontos hőtartás jellemzi. 
- Praktikus szuvidáló eszköze lehet bármely modern konyhának.
- Az egyik legegyszerűbben használható főző eszköz, az otthoni nagyobb főzési igények kielégítésére.
- 8 literes medence kapacitás, inox tasakrendező rács a prémium élményért!
- 40-90 C között állítható víz hőfok, valamint akár 72 órára beállítható időzítő.
- Digitális visszajelzés az egyszerűbb beállíthatóságért és a paraméterek követhetőségéért.


MŰSZAKI ADATOK
Kapacitás: 8 L
Mérete: 23,5 x 35,7 x 27,8 cm
Teljesítményfelvétel: 700W
Programozható hőmérséklet: 40°C - 90°C
Beállítható pontosság: 0.1°C
Időzítő beállítása: 10 perctől 72 óráig
Hőmérséklet egységek: °C and °F
LED kijelző, érintőgombok
Feszültség: AC 220-240V 50/60 Hz
Tárolási feltételek: +5°C +45°C; relatív páratartalom ≤RH 95%

A termék tartalmaz: 5 db 25*30 cm-es sous vide főzőtasakot.

Youtube videók

MI A SOUS VIDE?

Sous Vide technológia:

Ez a főzési módszer lassú és alacsony hőmérsékleten zajlik, lehetővé téve az ételek egyenletes főzését, miközben megtartják az eredeti ízüket és tápanyagtartalmukat. A LAICA Sous Vide eszközei automatikusan szabályozzák a hőmérsékletet, így garantált a tökéletes főzés, anélkül hogy figyelemmel kellene kísérni az ételt​.

Tanácsok a LAICA Sous Vide készülékeinek használatához:

  • Csak tiszta ivóvizet használj.
  • Az ételt mindig főzésre alkalmas vákuumcsomagolásban vákuumozd le a főzés előtt.
  • Ne rakj a vízbe közvetlenül nyers ételt, kivéve a tojást.
  • A főzési folyamat közben ellenőrizd, hogy az étel mindvégig teljesen a vízbe merüljön, az egyenletes és biztonságos elkészítés érdekében.
  • Ha nem csak egy darab élelmiszer kerül egy főzőtasakba, kerüld a különböző darabok között az átfedést, mert az egyenetlen főzéshez vezet.
  • Minden alacsony hőmérsékleten készített ételt elkészítés után azonnal fogyasszunk el, elkerülendő a baktériumok elszaporodását.
  • Ha már megfőtt az ételt, de nem szeretnéd azonnal elfogyasztani, hűtsd le minél gyorsabban sokkoló hűtővel, vagy jeges vízben.
  • Ha azonnali fogyasztásra szuvidolsz, a folyamat végén használj serpenyőt vagy sütőt néhány percig a tasakból kivett étel befejezéséhez.
  • Halak esetén vásárláskor ellenőrizd, hogy megfelelően le lett hűtve a higiéniai szabályok szerint, a hal nyers fogyasztásához megfelelően.

Az alábbi táblázat segítséget ad a főzési időkhöz és hőmérsékletekhez:


HALAK

SÚLY

FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET

FŐZÉSI IDŐ
Halfilé (Umbrahal) ca. 400 g 65°C 12 perc
Kagyló- és rákfélék 500 g 85°C 8 perc
Rák 100 g 65°C 5 perc
Aprított tintahal kicsi 400/500 g 62°C 11 perc
Aprított tintahal közepes / nagy 600/800 g 62°C 15 perc
Tintahal kicsi 600/800 g 65°C 18 perc
Tintahal közepes / nagy 600/800 g 65°C 25 perc
Lazac 450 g 46°C 45 perc
Tőkehal szív 200 g 65°C 12 perc
Tengeri sügér 200 g 65°C 15 perc

HÚSOK

SÚLY

FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET

FŐZÉSI IDŐ
Nyúlfilé 100 g 62°C 20 perc
Csontnélküli csirkemell 250 g 65°C 1 óra
Csontnélküli marhahús 1000 g 58°C 8 óra
Csontnélküli marhahús tőkehús 1000 g 58°C 8 óra
Csirkehús szelethús 150 g 62°C 1 óra 20 perc
Marhahús szelet 200 g 54,5°C 1 óra 45 perc
Hamburgerhús 150 g 60°C 1 óra
Pulykamell 450 g 63°C 2 óra 30 perc

ZÖLDSÉGEK

SÚLY

FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET

FŐZÉSI IDŐ
Zöldségek 100 g 80°C 15 perc

GYÜMÖLCSÖK

SÚLY

FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET

FŐZÉSI IDŐ
Gyümölcsök 100 g 80°C 4/10 perc

A táblázatban megadott adatokhoz képest a szükséges idő és hőmérséklet változhat az élelmiszer súlyától és méretétől (vastagságától) függően, valamint ízlésből és főzési stílusból kifolyólag.

GY.I.K.

Miért használunk vákuumcsomagolást a szuvidáláshoz?

  • Biztonság: ha az étel megfőtt, a vákuumcsomagolás lehetőséget ad a gyors lehűtésre, jeges vízbe mártva.
  • Tartósítás: az alacsony hőmérsékleten, vákuum alatt készített (szuvidált) étel 15 napig is eltárolható felbontás nélkül a hűtőben, vagy több mint 1 hónapig a fagyasztóban.
  • Gyors, egészséges és biztonságos: fogyasztás előtt csak mártsuk a már szuvidált, vákuumtasakban lévő ételt néhány percre főzési hőmérsékletű vízbe. Nem szükséges mikró, sütő, csak forró víz néhány percre.
  • Egészséges, zsírmentes főzés: a szuvidálás segítségével kevesebb fűszerrel is ízletes ételt készíthetsz, mivel a vákuum tökéletesen megőrzi az élelmiszer eredeti ízét és egyenletes állagot biztosít.

Több darab élelmiszert raktam egy tasakba, és az eredmény egyenetlenül főtt étel lett. Miért?

  • Az egyes darabokat úgy kell elhelyezni zacskón belül, hogy ne csússzanak egymásra, ne fedjék egymást, mert az egyenetlen főzést eredményez.

Mi történik, ha megnövelem a szuvidálás idejét?

  • Ha túlfőtt az étel, kiszáradhat vagy összeaszalódhat, de az alacsony hőmérséklet nem teszi tönkre az élelmiszert, nem tud pl. leégni.

Használati útmutatók