Részletes termék leírás
A LAICA 8 literes Sous Vide főzőmedencéje egyszerűen kezelhető, és ideális választás azoknak, akik tökéletesen elkészített, zamatos és egészséges ételeket szeretnének otthon is. A készülék precíz hőmérséklet-szabályozást biztosít, így minden étel a megfelelő állagot kapja meg, miközben megőrzi az összes tápanyagot és ízt. Az állítható 40-90°C-os hőmérséklet és a 72 órás időzítő lehetővé teszi, hogy minden étel a tökéletes állaggal készüljön el, akár húsokról, zöldségekről van szó. A Sous Vide technológia megőrzi az ételek természetes ízét és tápanyagtartalmát, így egészségesebb, ízletesebb ételeket készíthet családja számára minimális olaj vagy zsír hozzáadásával.
- Modern, eloxált dizájn, digitális beállítás és pontos hőtartás jellemzi.
- Praktikus szuvidáló eszköze lehet bármely modern konyhának.
- Az egyik legegyszerűbben használható főző eszköz, az otthoni nagyobb főzési igények kielégítésére.
- 8 literes medence kapacitás, inox tasakrendező rács a prémium élményért!
- 40-90 C között állítható víz hőfok, valamint akár 72 órára beállítható időzítő.
- Digitális visszajelzés az egyszerűbb beállíthatóságért és a paraméterek követhetőségéért.
MŰSZAKI ADATOK
Kapacitás: 8 L
Mérete: 23,5 x 35,7 x 27,8 cm
Teljesítményfelvétel: 700W
Programozható hőmérséklet: 40°C - 90°C
Beállítható pontosság: 0.1°C
Időzítő beállítása: 10 perctől 72 óráig
Hőmérséklet egységek: °C and °F
LED kijelző, érintőgombok
Feszültség: AC 220-240V 50/60 Hz
Tárolási feltételek: +5°C +45°C; relatív páratartalom ≤RH 95%
A termék tartalmaz: 5 db 25*30 cm-es sous vide főzőtasakot.
Youtube videók
MI A SOUS VIDE?
Sous Vide technológia:
Ez a főzési módszer lassú és alacsony hőmérsékleten zajlik, lehetővé téve az ételek egyenletes főzését, miközben megtartják az eredeti ízüket és tápanyagtartalmukat. A LAICA Sous Vide eszközei automatikusan szabályozzák a hőmérsékletet, így garantált a tökéletes főzés, anélkül hogy figyelemmel kellene kísérni az ételt.
Tanácsok a LAICA Sous Vide készülékeinek használatához:
- Csak tiszta ivóvizet használj.
- Az ételt mindig főzésre alkalmas vákuumcsomagolásban vákuumozd le a főzés előtt.
- Ne rakj a vízbe közvetlenül nyers ételt, kivéve a tojást.
- A főzési folyamat közben ellenőrizd, hogy az étel mindvégig teljesen a vízbe merüljön, az egyenletes és biztonságos elkészítés érdekében.
- Ha nem csak egy darab élelmiszer kerül egy főzőtasakba, kerüld a különböző darabok között az átfedést, mert az egyenetlen főzéshez vezet.
- Minden alacsony hőmérsékleten készített ételt elkészítés után azonnal fogyasszunk el, elkerülendő a baktériumok elszaporodását.
- Ha már megfőtt az ételt, de nem szeretnéd azonnal elfogyasztani, hűtsd le minél gyorsabban sokkoló hűtővel, vagy jeges vízben.
- Ha azonnali fogyasztásra szuvidolsz, a folyamat végén használj serpenyőt vagy sütőt néhány percig a tasakból kivett étel befejezéséhez.
- Halak esetén vásárláskor ellenőrizd, hogy megfelelően le lett hűtve a higiéniai szabályok szerint, a hal nyers fogyasztásához megfelelően.
Az alábbi táblázat segítséget ad a főzési időkhöz és hőmérsékletekhez:
HALAK |
SÚLY |
FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
FŐZÉSI IDŐ |
---|---|---|---|
Halfilé (Umbrahal) | ca. 400 g | 65°C | 12 perc |
Kagyló- és rákfélék | 500 g | 85°C | 8 perc |
Rák | 100 g | 65°C | 5 perc |
Aprított tintahal | kicsi 400/500 g | 62°C | 11 perc |
Aprított tintahal | közepes / nagy 600/800 g | 62°C | 15 perc |
Tintahal | kicsi 600/800 g | 65°C | 18 perc |
Tintahal | közepes / nagy 600/800 g | 65°C | 25 perc |
Lazac | 450 g | 46°C | 45 perc |
Tőkehal szív | 200 g | 65°C | 12 perc |
Tengeri sügér | 200 g | 65°C | 15 perc |
HÚSOK |
SÚLY |
FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
FŐZÉSI IDŐ |
---|---|---|---|
Nyúlfilé | 100 g | 62°C | 20 perc |
Csontnélküli csirkemell | 250 g | 65°C | 1 óra |
Csontnélküli marhahús | 1000 g | 58°C | 8 óra |
Csontnélküli marhahús | tőkehús 1000 g | 58°C | 8 óra |
Csirkehús | szelethús 150 g | 62°C | 1 óra 20 perc |
Marhahús szelet | 200 g | 54,5°C | 1 óra 45 perc |
Hamburgerhús | 150 g | 60°C | 1 óra |
Pulykamell | 450 g | 63°C | 2 óra 30 perc |
ZÖLDSÉGEK |
SÚLY |
FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
FŐZÉSI IDŐ |
---|---|---|---|
Zöldségek | 100 g | 80°C | 15 perc |
GYÜMÖLCSÖK |
SÚLY |
FŐZÉSI HŐMÉRSÉKLET |
FŐZÉSI IDŐ |
---|---|---|---|
Gyümölcsök | 100 g | 80°C | 4/10 perc |
A táblázatban megadott adatokhoz képest a szükséges idő és hőmérséklet változhat az élelmiszer súlyától és méretétől (vastagságától) függően, valamint ízlésből és főzési stílusból kifolyólag.
GY.I.K.
Miért használunk vákuumcsomagolást a szuvidáláshoz?
- Biztonság: ha az étel megfőtt, a vákuumcsomagolás lehetőséget ad a gyors lehűtésre, jeges vízbe mártva.
- Tartósítás: az alacsony hőmérsékleten, vákuum alatt készített (szuvidált) étel 15 napig is eltárolható felbontás nélkül a hűtőben, vagy több mint 1 hónapig a fagyasztóban.
- Gyors, egészséges és biztonságos: fogyasztás előtt csak mártsuk a már szuvidált, vákuumtasakban lévő ételt néhány percre főzési hőmérsékletű vízbe. Nem szükséges mikró, sütő, csak forró víz néhány percre.
- Egészséges, zsírmentes főzés: a szuvidálás segítségével kevesebb fűszerrel is ízletes ételt készíthetsz, mivel a vákuum tökéletesen megőrzi az élelmiszer eredeti ízét és egyenletes állagot biztosít.
Több darab élelmiszert raktam egy tasakba, és az eredmény egyenetlenül főtt étel lett. Miért?
- Az egyes darabokat úgy kell elhelyezni zacskón belül, hogy ne csússzanak egymásra, ne fedjék egymást, mert az egyenetlen főzést eredményez.
Mi történik, ha megnövelem a szuvidálás idejét?
- Ha túlfőtt az étel, kiszáradhat vagy összeaszalódhat, de az alacsony hőmérséklet nem teszi tönkre az élelmiszert, nem tud pl. leégni.